bewustzijnMindset

Accepteren v.s verzetten

Ik ben vanuit mijzelf heel positief ingesteld, probeer uit elke situatie iets positiefs te halen en ben bijna elke dag vrolijk en energiek. Maar toch moet ik je toegeven dat het eerste kwartaal van 2021 mij zwaar viel. Ik was corona-moe.

Misschien is het handig als ik je even een korte schets van de situatie geef.

Mijn bedrijven, ROCKIT Music Productions en We Play Bass, bevinden zich ieder in de culturele sector. Je kunt je dus wel voorstellen dat door Corona voor ons 2020 geen makkelijk jaar is geweest. Gelukkig kunnen we met We Play Bass onze baslessen en diensten ook digitaal goed uitvoeren. Voor ROCKIT is dat anders. 

We verhuren oefenruimtes, geven muziekworkshops voor bedrijven en scholen en zitten in de evenementenbranche. We dachten drie mooie verschillende takken te hebben, maar Corona raakte toch alle drie. In de totale lockdown moeten onze studio’s dicht, boeken scholen en bedrijven geen workshops in en over de evenementen hoeven we het natuurlijk al helemaal niet te hebben. Die totale lockdown ervaarden we in maart 2020 voor het eerst, maar bijna een jaar later, half december 2021, nog een keer. 

Toen er wat later ook nog de regel bij kwam dat er maximaal 1 persoon op bezoek mocht komen liep mijn emmer over. Ik was er zo klaar mee! 

Alles ging moeizaam, zelfs opstaan, waar ik normaal totaal geen moeite mee heb. M’n wekkertje gaat (een wake-up light en geen iPhone natuurlijk haha) en ik start mijn dag met sporten. Dat ben ik blijven doen, maar het kostte me zoveel meer moeite. Dit zware gevoel zette in alles door, en helaas ook in mijn lijf. Een blessure aan mijn linker enkel en last van wintertenen was het gevolg. 

Oke, dat is dus dubbel balen, want nu kon ik mijn enige uitlaatklep, sporten, ook niet meer beoefenen. Wandelen ging zelfs even niet met als gevolg dat ik zwaar gefrustreerd thuis zat. 

Ondertussen zijn Michael en ik bezig met een kluswoning. We zijn sinds 1 juli, midden in de corona tijd, ingestapt bij Bouwgroep Pragmatis waar heel last-minute een plekje vrijkwam. Sindsdien zitten we in een rollercoaster. Samen met 5 andere huishoudens verbouwen we een oude kleine basisschool tot 6 appartementen. Mega tof! En ik zal je hier later zeker meer over vertellen. Met vlagen geef het ons onwijs veel energie, en op sommige momenten is het vooral ook heel stressvol. Het is een hele nieuwe wereld waar we elke dag weer nieuwe dingen leren.

Even terug naar eind januari, toen er werd aangekondigd dat er per direct nog maar 1 persoon op bezoek mocht komen. We waren toen met ROCKIT alweer dicht sinds half december. En nu betekende het ook nog eens dat ik niet meer samen met Michael bij iemand op bezoek kon. Dit was de druppel, ik was er helemaal klaar mee.

Deze frustratie heeft wel even geduurd. De precieze periode heb ik niet zo paraat maar ik denk dat ik zeker tot half maart niet lekker in mijn vel zat. Zelfs voor sporten had ik de kracht niet meer. 

En nu? Gelukkig voel ik me nu weer prima! Ik heb weer energie, pak alles weer aan en sta heerlijk vrolijk op. 

Wat is er dan veranderd? In de omstandigheden eigenlijk niets, maar in mijn mindset wel. Het is me op een gegeven moment gelukt om de situatie te gaan accepteren en er niet meer tegen te vechten. 

Ik had geaccepteerd dat hardlopen niet lukte en begon eerst maar eens met korte wandelingen. Ook een heerlijke manier om mijn dag mee te beginnen. Dit heb ik langzaam opgebouwd zodat ik uiteindelijk sowieso elke ochtend kon starten met een uur wandelen of een workout. 

Qua werkzaamheden was het me ook gelukt om te accepteren dat dit het nu is. Uiteraard hebben we uren gestoken in het omdenken, en gekeken naar alternatieve mogelijkheden om toch onze business te draaien. Maar het is zoals het nu is, ik ga me er niet meer tegen verzetten. 

Deze verandering in mindset heeft me zoveel rust gegeven. Het is een manier van denken die ik vanuit mijzelf vaak automatisch al toe pas, maar nu was het me gelukt om hem heel bewust in te zetten. En dat heeft mij echt geholpen. 

Acceptatie, en geen verzet. Als je tegen de stroom in beweegt gaat het een stuk zwaarder dan als je met de flow meebeweegt.

Ik was uit balans, maar ben nu gelukkig weer in evenwicht. 

 

Nikkie Freeke
Nikkie Freeke, 30 jaar, ondernemer, muzikant en foodie. Ik hou van reizen, mooie nieuwe plaatsen en culturen ontdekken en nieuwe herinneringen maken. Bewust keuzes maken en je leven niet zomaar over je heen laten komen is voor mij #thelifeyouwant. Kiezen voor wat je wilt, focus en aandacht op datgene dat je wilt bereiken. Zelf ben ik momenteel vooral bezig met gezonde #voeding, #duurzaamheid en #lifestyle dus dit zullen onderwerpen zijn die regelmatig in mijn blogs terug te vinden zijn.

    Comments are closed.

    This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  More