bewustzijnInspiratiezingeving

Gezondheid is Alles

Op 21 oktober 2020 kreeg ik het hele verdrietige bericht te horen dat Oscar Kraal kanker had en ongeneeslijk ziek was. Ik zeg vaak gezondheid is alles. En zo zie ik dat echt. 

Oscar of, zoals ik en velen hem altijd noemden, Os, was één van de meest talentvolle drummers van Nederland, een inspiratiebron voor mij, en niet alleen op muzikaal vlak. 

Ik leerde Os kennen toen ik begon met mijn studie (ik ben ook drummer) aan het conservatorium in Amsterdam. Mijn eerste indruk van hem was een spontane gast met een heerlijke ‘’Haagsche Bluf’’. 

Opmerkingen zoals: ‘’ Wie ben jij dan joh?’’ en ‘’ Oja joh’’ of ‘’Laat papa maar even’’ kwamen vaak voorbij als ik les van hem had. Dit zorgde voor veel humor in de lessen. 

Ik vond het heerlijk. Bij Os was het niet alleen maar bluf. Deze held speelde als geen ander en had een groove waar je niet stil bij kon blijven staan.

Hij werd dan ook veel gevraagd door artiesten als o.a. Candy Dulfer, Rosa King, Milow, Van Dikhout, Nielson en Anouk. 

Ik had meerdere drumdocenten maar op één of andere manier had ik toch de meeste klik met Os. Als we een lange dag op het conservatorium erop hadden zitten reisden we dan ook vaak samen terug, dronken we een biertje to go in de trein en hadden we hele gesprekken.

Dit verdrietige bericht kwam dan ook hard aan. 

Ik zag Os niet meer dagelijks nadat ik was afgestudeerd maar het contact bleef gewoon goed. Het was zo’n gast dat als je elkaar weer zag na een tijd, het altijd gezellig was.

Ik weet nog goed dat hij op het 5 jarig bestaan van ROCKIT Music Productions (één van mijn bedrijven) een drumclinic kwam geven. 

Ik vroeg hem hiervoor en hij was meteen enthousiast. 

Zijn antwoord op de vraag: ‘’ Ja, wil ik graag doen maar ik moet even kijken hoe laat ik er dan ben want ik ben dan op tour in het buitenland en kom dan net terug’’. Niet moeilijk. Wat kan dat kan. 

Even terug naar die dag dat ik het hoorde. 

Sorry, het gaat een beetje hak op de tak, maar ik merk dat ik dit nog met een brok in mijn keel schrijf. 

Ik wist niet precies wat ik moest doen. 

Moest ik hem bellen of een bericht sturen? Wat zeg je tegen iemand als hij net heeft gehoord dat hij niet lang meer heeft?

Ik ben altijd positief maar ‘’komt goed’’ ging deze keer niet op. 

Na een tijdje twijfelen pakte ik mijn telefoon en belde ik hem op. Ik vertelde hem dat ik super erg geschrokken was van dit bericht en heb het met hem gehad over het leven. 

Ik zei dat hij bij mij een grote impact heeft gehad op mijn leven. Niet alleen op muzikaal gebied maar ook door de manier waarop hij in het leven stond. 

Die impact had hij op heel veel mensen. Van studenten en collega’s tot vrienden. Hier hebben we het toen ook over gehad. 

Als het dan je tijd is, wat laat je dan achter?
Bij hem is dat letterlijk een legacy. Hij heeft zoveel mensen geraakt waarmee hij in contact is geweest. Met zijn drumspel en met hoe hij was als persoon. 

Ik vertelde hem dat ik ook hoop dat als ik ga, ik zoiets mag achterlaten en dat hij daar trots op mocht zijn. 

Zijn woorden: ‘’ Ik heb niet veel geld Bas, dit is ook niet wat ik achterlaat. Maar ik heb alles gedaan wat ik wilde doen. De mooiste tours gemaakt met toffe artiesten, vette plekken gezien, mooie relaties opgebouwd en ik heb lieve kinderen. Ik heb impact gemaakt op veel levens. ‘’. 

Os, deze blog is voor jou. 

Jij liet mij weer beseffen dat gezondheid alles is. Ik kan nu zitten zeuren dat het best zware tijden zijn. Maar ik mag blij zijn dat ik überhaupt nog de gezondheid heb om hiervoor te vechten.

Ik wil ook zo’n legacy achterlaten als ik ga. Dus nu al iets bijdragen aan de wereld. Ook dit besef had ik weer door jou. 

Bedankt voor dit besef, je impact, en bedankt voor wie je was. 

Os is helaas vorige week donderdag, 1 april 2021, overleden. 

Ik schrijf dit nu met tranen in mijn ogen. Misschien ben ik wat emotioneler omdat het uitdagende en uitputtende tijden zijn om te ondernemen met deze pandemie. 

Maar ik ben dankbaar dat ik gezond ben en dit nog kan. 

Maak er een mooi funky feestje van waar je nu ook bent. 

En voor jou, nu je dit leest. Soms zijn tijden zwaar maar dit gaat voorbij. Gelukkig zijn we gezond en kunnen we dit aan. Denk hier bewust over na.

Mocht je het nu zwaar hebben. Hang in there. Dit komt goed. 

Gezondheid is alles. 

 

 

Bas Bergamin
Mijn naam is Bas Bergamin, 31 jaar, ondernemer, muzikant en levensgenieter. Ik ben gek op lekker uit eten gaan, reizen (vooral genieten in Spanje) en leuke dingen doen met vrienden. Ik onderneem nu al meer dan 8 jaar en heb meerdere bedrijven opgezet. Uiteraard ging dit niet allemaal vlekkeloos. Alles ging met vallen en opstaan. Maar juist hiervan heb ik heel veel geleerd, ben ik erg gegroeid en heb ik een sterke mindset ontwikkeld. Ik zie het zo. Het leven overkomt je niet. Elke keuze die je maakt, heeft een gevolg. Met deze gedachte maak ik elke dag bewuste stappen om te zorgen dat ik een leven creeër waar ik trots op terug kan kijken. In mijn blogs, video’s en andere manieren waarop ik mijn gedachtegangen zal delen voor #thelifeyouwant zal ik het vooral over #ondernemen, #mindset, #persoonlijkeontwikkeling en #lifestyle hebben. Ik leef nu dus ik creëer NU een leven waar ik trots op kan zijn, een leven waar ik impact mee maak, iets bijdraag en een leven dat nu al top is en alleen maar beter wordt. Een leven waar ik straks op mijn oude dag op terugkijk en niet hoef te zeggen: Had ik maar… Maar kan zeggen: Dit is, en was, The Life I Want.

    Comments are closed.

    This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  More