GezondheidLifestyleSport

10.000 stappen, maar waarom?

Het is onderhand een bekend begrip geworden, de 10.000 stappen per dag. Maar waarom is dat zo en waar komt dat dan eigenlijk vandaan? 

Genoeg bewegen vermindert stress en is goed voor je gezondheid. Je hebt meestal meer energie na het maken van een wandeling.

Zelf probeer ik elke dag aan de 10.000 stappen te komen. Met een uurtje hardlopen heb ik dat meteen al gehaald, maar juist op de dagen dat ik niet sport verplicht ik mezelf om aan voldoende stappen te komen. 

Maar komt het aantal van 10.000 dan eigenlijk vandaan? 

Er is onderzocht dat men gemiddeld zo’n 6.000 stappen op een dag zet. En die overige 4.000 stappen staan gelijk aan ongeveer een half uur wandelen. Nu wordt er aangeraden om minimaal een half uur per dag extra en aaneensluitend te bewegen dus die 10.000 stappen maakt een mooi  dagelijks doel. 

Nu is de 10.000 stappen wat ruim genomen want volgens het Pennington Biomedical Research Centre zetten mensen die dagelijks dat half uur extra en intensief bewegen, zo’n 8.000 tot 9.000 stappen in totaal. Dus dan is 10.000 stappen een mooi streven want dan weet je zeker dat je genoeg beweging op een dag hebt. 

Volgens mij houden onderhand bijna alle smartphones je stappen bij. Ik gebruik zelf een fitbit omdat dit wat preciezer is en je ook kunt zien wat je hartslag is. Zo probeer ik altijd mooi op tempo te wandelen om daarmee mijn hartslag wat te verhogen en daarmee in mijn vetverbrandingszone te komen. 

Leuk weetje: Bij Ditzo (zorgverzekering) kun je meedoen aan het A.S.R. vitality programma. Hier doe ik ook aan mee. Je kunt dan met je beweging punten verdienen om zo cashback te krijgen op je aanvullende verzekering. Dat is mooi meegenomen toch? 

Zou mooi zijn als zorgverzekeringen een gezonde leefstijl gaan belonen en dit is daar een mooi begin van denk ik. 

En wat ik ook een leuk initiatief vindt is de app “ommetje” van Erik Scherder die je uitdaagt om dadelijk minimaal 20 minuten een ommetje te maken. Je kunt zelf groepjes aanmaken met vrienden of familie en bijhouden wie de meeste punten verdiend.

Beweeg jij genoeg? Zo niet, dan is de 10.000 stappen per dag misschien een mooie en leuke uitdaging. Ik daag je bij deze uit!

 

Nikkie Freeke
Nikkie Freeke, 30 jaar, ondernemer, muzikant en foodie. Ik hou van reizen, mooie nieuwe plaatsen en culturen ontdekken en nieuwe herinneringen maken. Bewust keuzes maken en je leven niet zomaar over je heen laten komen is voor mij #thelifeyouwant. Kiezen voor wat je wilt, focus en aandacht op datgene dat je wilt bereiken. Zelf ben ik momenteel vooral bezig met gezonde #voeding, #duurzaamheid en #lifestyle dus dit zullen onderwerpen zijn die regelmatig in mijn blogs terug te vinden zijn.

    Comments are closed.

    This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  More