LifestyleOuderschapTravel

Follow The Sun

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: volgend jaar ga ik met mijn gezin 8 maanden op wereldreis. Mijn man en ik hebben beiden een eigen onderneming en kunnen als zogeheten ‘digital nomads’ werken waar er wifi is. Dan hebben we onze leerplichtige dochters die tegen die tijd 8 en 10 jaar oud zijn. Met mijn jarenlange ervaring als leerkracht zal ik hen beiden lesgeven dat schooljaar.

Ik ben ervan overtuigd dat reizen zo enorm verrijkt. Al is het maar omdat je ziet dat er meer is dan je eigen werkelijkheid. Dat wordt de allergrootste les voor de meiden, en voor onszelf.

Wij zijn ons plan (richting de buitenwereld communiceer ik het trouwens meer als een vast gegeven – ‘wij gaan dit doen’)  met veel mensen aan het delen. Je ziet dan direct talloze vragen bij de toehoorder opkomen. Waar gaan ze heen? Kan dat wel met Corona? Hoe zit dat met leerplicht? Wat doen ze dan met hun huis? Enzovoorts. Ik vind het grappig om op te merken dat je meteen kunt merken vanuit welke eigen angsten mensen hun vragen stellen. Zo maakt mijn tante die haar leven lang in de verzekeringen heeft gewerkt zich nu al grote zorgen hoe het dan moet met onze zorgverzekering. Anderen beginnen hun zin met: ‘Besef je je wel dat.. (vul maar in)’. Dit zijn vaak mensen die zelf bij het avontuur wegblijven door de berg aan bezwaren die opkomt wanneer ze ook maar even buiten de kaders durven te denken. En dan is er dat handjevol mensen dat zegt: ‘Wat GAAF, als ik de kans zou hebben zou ik het ook doen’. In mijn hoofd antwoord ik dan met: ‘Het is geen kans, het is een keuze die ook jij zou kunnen maken’. ☺

Anyway, het komende jaar zal ik jullie in mijn blogs meenemen in de voorbereiding van deze wereldreis. De reis naar de reis laat maar zeggen. Natuurlijk is er een hele hoop wat uitgezocht en geregeld moet worden. We zijn gestart en ik kan jullie vertellen dat we nu al voor verrassingen komen te staan. Bepaalde aspecten zullen niet makkelijk zijn, maar in plaats van de focus daarheen te laten gaan, is het veel verstandiger om me te concentreren op gedachten over de reis die ik al 100% geloof. In de ‘law of attraction’ noem je dat ‘resistance-free-thoughts’. Steunende gedachten die nu al waar zijn. Je focus en vibraties moeten altijd richting dit soort gedachten gaan. Richting de waarheid, de overvloed, i.p.v. richting dat wat er (nog) niet is. Ik heb onlangs een lijst gemaakt van mijn ‘resistance-free-thoughts’ met betrekking tot onze wereldreis. Deze deel ik graag met je. Opdat het weer een stukje meer werkelijkheid wordt door het de wereld in te zenden.

 • Wij halen veel plezier uit met z’n vieren zijn. 
 • We zijn als gezin avontuurlijk en open-minded.
 • We hechten niet veel waarde aan spullen.
 • Ik kan als leerkracht goed onderwijs verzorgen voor de meiden.
 • Europa is prachtig.
 • We zullen ons eigen huis makkelijk verhuurd krijgen.
 • Dit wordt een immens geschenk aan ons alle vier.
 • We gaan heel veel leren tijdens ons reisjaar.
 • Als ik zo’n plan als dit in mijn hoofd heb, dan wordt het altijd werkelijkheid.

I’ll keep you updated!

 

Mandy Ladan
Ik ben Mandy Ladan, 35 jaar oud, getrouwd met Sander en moeder van Gioia (9 jaar) en Vita (7 jaar). Ik woon met mijn gezin in Den Haag. Ik ben founder en directeur van Stichting MommaLuv. Dat wat als hobby vanuit een missie begon, en uitgroeide tot een wereldwijde stichting én mijn fulltime job. Ik ben door MommaLuv het ondernemerschap ingerold en leer de meeste lessen door het gewoon te doen. Elke dag een beetje groeien – door de boeken die ik lees, podcasts die ik luister, inspirerende mensen die ik om mij heen verzamel en.. door geregeld op mijn bek te gaan. Ouder worden betekent voor mij vooral dat ik me steeds minder bezig houd met anderen en wat ze van me vinden en dat ik steeds beter snap hoe ik in elkaar zit als mens, als echtgenote, als moeder, als vriendin en als ondernemer. Ik besef dat #thelifeyouwant gewoon hier, vandaag, moet plaatsvinden. Want meer dan dit is er niet. En dat het allemaal niet altijd groots en meeslepend hoeft te zijn. Ik leef #thelifeyouwant door de vrijheid die ik iedere dag voel. Keihard lachen met vrienden, wijntjes en dansjes, foute highschoolseries bingewatchen met mijn dochters, reisplannen maken met het gezin, én iedere dag zo blij zijn met het werk dat ik mag doen!

  Comments are closed.

  This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  More