bewustzijnMindset

Stop met jouw leven te vergelijken met het leven van andere mensen

Stop met jouw leven te vergelijken met het leven van andere mensen.

Ik denk dat je dan een stuk gelukkiger wordt.

Op Instagram zie je zoveel mooie foto’s van mensen voorbij komen dat je bijna zou denken dat altijd alles PERFECT met iedereen gaat. Niet alles is hoe het lijkt dat het is.

vergelijkenDeze foto ziet er misschien heel ‘’stoer’’ uit.

De waarheid: ik draag nooit een zonnebril! Haha ik vind dat zonnebrillen mij niet staan. Deze was van de vriend van mijn zusje die zei dat ik hem even op moest doen om te kijken of het stond.

Je ziet van alles voorbij komen: 

  • Iemand ligt met een kokosnoot op de Bahama’s als jij op kantoor zit.⠀⠀⠀⠀
  • Een ander heeft die mooie auto gekocht die jij stiekem al heel lang wilt hebben.
  •  Weer een ander heeft (lijkt op Instagram zo) het perfecte gezin! Een partner, een kind, een fijne hond en een prachthuis.

Je snapt wat ik bedoel toch?

Ik kan me voorstellen dat je daar ongelukkig van kan worden, zeker als je zelf bijvoorbeeld niet zo lekker gaat of niet lekker in je vel zit.

Iedereen heeft weleens mindere tijden en het slechtste wat je dan kunt doen is jouw (op het moment wat mindere) leven vergelijken met het PERFECTE plaatje (lees: wat ze alleen op social media gooien of vertellen, misschien zijn ze wel dood ongelukkig) van iemand anders.

Focus vooral lekker op jezelf en wees dankbaar voor de fijne dingen in jouw leven.

Ben je blij met je leven? Ja. Top! Wees daar dankbaar voor.⠀⠀⠀⠀⠀

Wil je toch dingen veranderen in je leven? Top. Bedenk wat je wilt veranderen en onderneem actie.

In mijn leven heb ik ook zat tegenslagen en dingen die niet lekker lopen. Maar dat is het leven.

Als ik kijk naar waar ik nu sta, ik ben nu 31 (wat ik nog jong vind), ik doe wat ik leuk vind en kan er prima van leven (ik zeg prima omdat ik altijd streef naar groei -ik wil de beste versie van mezelf worden en ik heb grote dromen-), ik ben gezond  en zo kan ik wel even doorgaan.

Dit zijn slechts een paar dingen waar ik dankbaar voor ben. 

Waar ben jij dankbaar voor? 

Zet hem op vandaag!

P.S.: Volgen wij elkaar al op Instagram trouwens haha? @basbergamin

 

Bas Bergamin
Mijn naam is Bas Bergamin, 31 jaar, ondernemer, muzikant en levensgenieter. Ik ben gek op lekker uit eten gaan, reizen (vooral genieten in Spanje) en leuke dingen doen met vrienden. Ik onderneem nu al meer dan 8 jaar en heb meerdere bedrijven opgezet. Uiteraard ging dit niet allemaal vlekkeloos. Alles ging met vallen en opstaan. Maar juist hiervan heb ik heel veel geleerd, ben ik erg gegroeid en heb ik een sterke mindset ontwikkeld. Ik zie het zo. Het leven overkomt je niet. Elke keuze die je maakt, heeft een gevolg. Met deze gedachte maak ik elke dag bewuste stappen om te zorgen dat ik een leven creeër waar ik trots op terug kan kijken. In mijn blogs, video’s en andere manieren waarop ik mijn gedachtegangen zal delen voor #thelifeyouwant zal ik het vooral over #ondernemen, #mindset, #persoonlijkeontwikkeling en #lifestyle hebben. Ik leef nu dus ik creëer NU een leven waar ik trots op kan zijn, een leven waar ik impact mee maak, iets bijdraag en een leven dat nu al top is en alleen maar beter wordt. Een leven waar ik straks op mijn oude dag op terugkijk en niet hoef te zeggen: Had ik maar… Maar kan zeggen: Dit is, en was, The Life I Want.

    Comments are closed.

    This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  More