InspiratieMindsetOndernemenPersoonlijke ontwikkeling

Dat wat je aandacht geeft groeit

Ken je dat gevoel dat je een nieuwe auto wilt kopen, je er de hele tijd mee bezig bent, en opeens zie je ze overal rijden?

Ik had dit zelf van de week weer toen mijn fiets was gestolen en ik op zoek was naar een zwarte fiets damesfiets van het merk ALTEC (mijn fiets).

Opeens zag ik overal precies dit soort fietsen, behalve mijn fiets haha!

Dit komt door je Reticular Activating System (RAS) in je hersenen.

Kort uitgelegd wat RAS doet. RAS werkt als een “filter” en zorgt ervoor dat alle “data”, waarvan je hersenen denken dat het niet belangrijk voor je is, worden gefilterd.

Denk aan geluiden, kleuren, smaken, afbeeldingen, foto’s, voorwerpen etc.

Dit omdat je hersenen maar een bepaalde hoeveelheid “data” per keer kunnen verwerken.

Maar hoe weten je hersenen wat belangrijk voor je is? Door waar jij je het meest op focust!

Als je dus tegen jezelf zegt: ik kan dit niet, dit gaat me nooit lukken etc.

Gaat je RAS je dingen laten zien die dat bewijzen!

Maar leg je de focus op ik kan het wel, je kan niet stoppen eraan te denken en I GOT THIS! Dan zal je RAS je dingen laten zien die dat bewijzen.

Dat wat je aandacht geeft groeit!

Bas Bergamin
Mijn naam is Bas Bergamin, 31 jaar, ondernemer, muzikant en levensgenieter. Ik ben gek op lekker uit eten gaan, reizen (vooral genieten in Spanje) en leuke dingen doen met vrienden. Ik onderneem nu al meer dan 8 jaar en heb meerdere bedrijven opgezet. Uiteraard ging dit niet allemaal vlekkeloos. Alles ging met vallen en opstaan. Maar juist hiervan heb ik heel veel geleerd, ben ik erg gegroeid en heb ik een sterke mindset ontwikkeld. Ik zie het zo. Het leven overkomt je niet. Elke keuze die je maakt, heeft een gevolg. Met deze gedachte maak ik elke dag bewuste stappen om te zorgen dat ik een leven creeër waar ik trots op terug kan kijken. In mijn blogs, video’s en andere manieren waarop ik mijn gedachtegangen zal delen voor #thelifeyouwant zal ik het vooral over #ondernemen, #mindset, #persoonlijkeontwikkeling en #lifestyle hebben. Ik leef nu dus ik creëer NU een leven waar ik trots op kan zijn, een leven waar ik impact mee maak, iets bijdraag en een leven dat nu al top is en alleen maar beter wordt. Een leven waar ik straks op mijn oude dag op terugkijk en niet hoef te zeggen: Had ik maar… Maar kan zeggen: Dit is, en was, The Life I Want.

    Comments are closed.

    This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  More