Zoals je misschien al weet heb ik een Instagram profiel (@nikkieswereld) waar ik alleen maar berichten plaats met gezonde recepten. Waarom ik dat doe vertel ik je graag! 

Zelf heb ik een onwijs mooie reis gemaakt door de wereld van voeding. Komende september is het alweer 5 jaar geleden dat ik het roer volledig heb omgegooid en een totaal andere leefstijl heb aangenomen. 

Ik was toen 40 kilo zwaarder en deed wel hard mijn best om zo gezond mogelijk te leven. Maar gezond leven, wat is dat dan? En hoe doe je dat? Welke keuzes moet ik maken? Daar zijn natuurlijk veel verschillende theorieën over en antwoorden op. Ik denk zelf dat er voor ieder een passende leefstijl is die bij jouw lijf en leven past. Maar het zou best kunnen zijn dat het even duurt voor dat je die passende leefstijl kunt vinden. 

Zelf had ik al menig dieet geprobeerd. Maar ja, dat zegt het eigenlijk al. Een dieet is vaak iets tijdelijks. En nu was ik echt op zoek naar hoe ik mijn dagelijkse routines aan zou kunnen passen zodat ik af zou vallen en lekkerder in mijn lijf zou zitten. En vooral, om dit zo te houden.

Ik ben toen gestart met veganistisch eten. Vooral omdat dit me heel gezond leek, heel veel meer wist ik er eigenlijk nog niet over. Wat kan er nou fout gaan aan heel veel fruit en groenten eten? En ik moet zeggen, het beviel me eigenlijk meteen vanaf het begin super goed. Ik voelde me fitter, energieker, blijer en de kilo’s vlogen er vanaf. Ik kwam in een positieve spiraal terecht waarin alles elkaar versterkte. Fitter voelen betekende meer behoefte aan nog meer sporten, daardoor viel ik nog meer af etc. 

De psychische en (milieu)bewuste kant van veganistisch eten kwam eigenlijk pas later. Dat het ook goed is voor de wereld om geen of nauwelijks dierlijke producten te eten. Ik kwam in een nieuwe wereld terecht: de wereld van docu’s, boeken en artikelen, gemaakt om bewustzijn te creëren. Waar komt dat stukje vlees, vis of kaas nou eigenlijk vandaan?. En hoe ziet het hele proces eruit voordat het eten op je bord beland. 

Ik zal hier verder niet te diep op in gaan in deze blog, als je daarin geïnteresseerd bent kun je alleen op Netflix al een aantal interessante docu’s bekijken. (Bijvoorbeeld Cowspiracy, Seaspiracy, Rotten, The Game Changers, Kiss the Ground, a Life on Our Planet, Before the Flood)

Wat vooral ook tot mij doordrong was het feit dat ik eigenlijk helemaal niet zo bewust was van hoe het menselijk lichaam werkt. Wat eten met je doet, en hoe je ervoor kunt zorgen dat je gezond blijft door goed te eten. En dat veel ziektes het gevolg zouden kunnen zijn van slechte voeding. 

Zou het niet goed zijn als er in het onderwijs, wat mij betreft vanaf de basisschool, veel meer aandacht zou zijn voor gezonde voeding? Zeker nu er zoveel kinderen en volwassenen last hebben van overgewicht. Bewustwording kan daar denk ik een grote rol in spelen. 

Toen mensen in mijn omgeving aan mij begonnen te zien dat het zo goed met mij ging, dat ik steeds dunner werd en super fit was, kreeg ik steeds meer de vraag hoe ik dat deed. Ik had toen al een prive Instagram account en begon er zo nu en dan foto’s op te posten van het lekkere, en dus vooral gezonde, eten dat ik weer had klaar gemaakt. Hier kreeg ik zo vaak leuke en geïnteresseerde reacties op dat het mij leuk leek om mijn reis en zoektocht op een apart account met iedereen te gaan delen. Zodat iedereen die geïnteresseerd is in gezond eten maar misschien niet weet hoe je dat doet, of denkt dat het heel ingewikkeld is, bij mij kan afkijken hoe ik dat doe. 

En zo was daar de geboorte van @nikkieswereld. Ik krijg nog elke keer leuke reacties op nieuwe recepten en krijg ook vaak foto’s toegestuurd van mensen die hebben gekookt met mijn recepten. En dat is precies waar ik het voor doe, daar wordt ik blij van! Anderen helpen en inspireren, enkel door te laten zien hoe ik het doe en wat voor effect het op mij heeft.

Onderhand deel ik in mijn story’s ook mijn sportmomenten, interessante weetjes van andere toffe en inspirerende Instagram accounts en momenten waarop ik van het leven geniet. Van kleine momentjes zoals een koffietje in de zon, tot toffe optredens en de bouw van ons nieuwe huis. 

Ik denk dat voeding een heel belangrijk onderdeel van je leven is, je doet het immers elke dag, en maakt daarmee dus ook elke dag een impact op de wereld. Welke impact dat is, zowel op jou als op de wereld, daar kun je zelf voor kiezen. Sta daar eens bij stil.

 

gezond eten bewust nikkieswereld gezonde recepten

 

 

Nikkie Freeke
Nikkie Freeke, 30 jaar, ondernemer, muzikant en foodie. Ik hou van reizen, mooie nieuwe plaatsen en culturen ontdekken en nieuwe herinneringen maken. Bewust keuzes maken en je leven niet zomaar over je heen laten komen is voor mij #thelifeyouwant. Kiezen voor wat je wilt, focus en aandacht op datgene dat je wilt bereiken. Zelf ben ik momenteel vooral bezig met gezonde #voeding, #duurzaamheid en #lifestyle dus dit zullen onderwerpen zijn die regelmatig in mijn blogs terug te vinden zijn.

    Comments are closed.

    This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  More