InspiratieOuderschapTravel

Follow the Sun – deel 2

What you imagine, you create

Ken je het gevoel dat bepaalde zaken in je hoofd al werkelijkheid zijn? Dat je gewoon weet dat iets zo zal gaan als dat jij het je voorstelt? Dat je iets eigenlijk al stap voor stap doorloopt in gedachten? Ik hoor ineens de zware radiostem van Michael Pilarczyk in mijn hoofd: ‘What you imagine, you create’. Grote woorden die heel zwaar kunnen overkomen. Maar weet je? Hij heeft wel gelijk :).

De meeste mensen durven een verandering niet aan

In een eerder blog schreef ik al dat wij met het gezin een grote reis gaan maken. Voor ons voelt dit als een vaststaand feit. Voor veel toehoorders is dit echter een directe aanleiding om allemaal concrete vragen op ons af te vuren. Mensen lijken het over het algemeen heel lastig te vinden als je daar dan (nog) geen antwoord op hebt en je hoort ze dan bijna denken: ‘eerst zien, dan geloven’. Ik weet waar het vandaan komt. Mensen zijn wezens die streven naar stabiliteit en vaste patronen. Dat wij het voornemen hebben om er ‘zomaar’ 7 maanden tussenuit te gaan, past niet in dit plaatje.

Mensen kunnen het ook op hun eigen situatie betrekken. Zij kunnen het gevoel hebben vastgeroest te zitten, maar een verandering niet aandurven. Het voelt dan het veiligst voor jezelf als andere mensen om je heen ook niet voor het avontuur kiezen dat jij wellicht diep van binnen zelf ooit had willen doen? Een mini beetje hoop dat ons plan mislukt? Enfin, het gaat natuurlijk niet om die andere mensen. Maar het zijn opvallende zaken die we op dit punt in de voorbereiding tegenkomen.

Huis plus kat verhuurd!

Terug naar het plan. Twee hele belangrijke punten hebben we gewoon al helemaal rond en gefixt! We hebben ons huis verhuurd voor de 7 maanden dat we op reis gaan. Zonder advertentie, zonder makelaar, en met een flinke dosis law of attraction als je het mij vraagt! Een paar weken geleden stond ik voor de deur bij mijn nichtje van 19. Zij had van haar moeder – mijn tante – gehoord over onze reis en ze zei (een letterlijke quote): ‘zo fijn dat jij het bewijs bent dat het leven niet voorbij is op je 35e’ HAHA.

We gingen verder met de chitchat en zij vertelde dat wanneer haar tweelingzus naar het buitenland zou vertrekken, zij ook snel het nest wilde verlaten. Iets huren met een vriendin leek haar wel wat. Ik vroeg wanneer dat zou zijn. Januari 2022. ‘O grappig, dat is precies wanneer wij op reis gaan’, zei ik. Ik grapte dat ze natuurlijk ook ons huis zou kunnen huren, maar dat ze er dan wel een kat bij kreeg. We lachten en ik had haast dus moest weer gaan.

Die avond stond ik onder de douche en zag het ineens helemaal voor me. Dat ons huis daadwerkelijk bewoond zou gaan worden door mijn nichtje en haar vriendin. Hoe gaaf is het voor twee meiden van 19 om dit voor een aantal maanden als eerste woning te hebben? Een studentenwoning deluxe, waar ze zullen leren omgaan met de vrijheid die op jezelf wonen met zich meebrengt. Maar waar mijn oom en tante wel gewoon in de buurt wonen, mocht er iets aan de hand zijn.

Ik appte mijn nichtje: ‘Hey even serieus nu.. Zouden jullie ons huis willen huren als wij op reis zijn?’ Binnen een week was alles in kannen en kruiken. Zoveel blijheid aan beide kanten! Die meiden mega enthousiast over hun avontuur, en wij weer een stap dichter bij het onze.

Het tweede punt dat we ook de afgelopen week bereikt hebben, is een ontzettend goede overeenstemming met de school van onze dochters. Hier zal ik later verder over uitweiden, want ik denk dat mijn uitvoerige onderzoek naar hoe je een reis met leerplichtige kinderen het beste kunt vormgeven, zeker interessant is voor anderen die hier benieuwd naar zijn. Ik voel een ‘Follow the Sun deel 3’ aankomen.

1+1=2

Voor nu: ‘What you imagine, you create’. Snap je ‘m nu? Wij waren er al volledig vanuit gegaan dat wij ons huis moeiteloos zouden kunnen verhuren. Meerdere keren heb ik gezegd: ‘Het zou fantastisch zijn als het bekenden zouden zijn die wellicht ook voor de kat zouden kunnen zorgen’. Ik spreek mijn nichtje heel toevallig (of niet toevallig – het is maar hoe je het bekijkt) en 1+1=2. Je stelt je iets voor, je ziet geen belemmeringen en je trekt precies aan wat jij wilt.

I’ll keep you updated.

Mandy Ladan
Ik ben Mandy Ladan, 35 jaar oud, getrouwd met Sander en moeder van Gioia (9 jaar) en Vita (7 jaar). Ik woon met mijn gezin in Den Haag. Ik ben founder en directeur van Stichting MommaLuv. Dat wat als hobby vanuit een missie begon, en uitgroeide tot een wereldwijde stichting én mijn fulltime job. Ik ben door MommaLuv het ondernemerschap ingerold en leer de meeste lessen door het gewoon te doen. Elke dag een beetje groeien – door de boeken die ik lees, podcasts die ik luister, inspirerende mensen die ik om mij heen verzamel en.. door geregeld op mijn bek te gaan. Ouder worden betekent voor mij vooral dat ik me steeds minder bezig houd met anderen en wat ze van me vinden en dat ik steeds beter snap hoe ik in elkaar zit als mens, als echtgenote, als moeder, als vriendin en als ondernemer. Ik besef dat #thelifeyouwant gewoon hier, vandaag, moet plaatsvinden. Want meer dan dit is er niet. En dat het allemaal niet altijd groots en meeslepend hoeft te zijn. Ik leef #thelifeyouwant door de vrijheid die ik iedere dag voel. Keihard lachen met vrienden, wijntjes en dansjes, foute highschoolseries bingewatchen met mijn dochters, reisplannen maken met het gezin, én iedere dag zo blij zijn met het werk dat ik mag doen!

    Comments are closed.

    This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  More