FoodGezondheidLifestyle

Golden watte? Golden latte!

Mensen die mij al wat langer volgen hebben het vast al eens voorbij zien komen. Ik drink graag golden latte.
Een golden watte? Een golden latte! 

Ik zal eerst even beginnen om je uit te leggen wat dit voor een drankje is. Het is eigenlijk heel simpel namelijk; warme (plantaardige) melk met kurkuma. Het ligt een beetje in de hoek van Chai latte, een lekker warm en kruidig drankje. Veel mensen, en ik ook, drinken het ook vaak in plaats van koffie. 

En wat is er nu zo bijzonder aan dit drankje? Dat zit hem in de kurkuma, want kurkuma is heel erg gezond. Het is namelijk een van de meest helende kruiden die onze natuur ons te bieden heeft. En het is dus super gezond om dagelijks kurkuma binnen te krijgen. 

Voor wie niet zo bekend is met kurkuma. Het is een gele specerij dat vaak wordt toegevoegd aan curry’s en andere Oosterse recepten. En helaas krijg je het ook niet meer uit je kleding als je morst. 

Maar goed, even terug naar die golden latte. Dat is voor mij een ideale manier om dagelijks kurkuma binnen te krijgen. Een aantal gezondheidsvoordelen van kurkuma zijn namelijk:

  • het werkt ontstekingsremmend
  • het vermindert de kans op hart- en vaatziekten
  • het beschermt tegen Alzheimer
  • het draagt bij aan de vertering van voedsel
  • het is een sterk antioxidant
  • het helpt het cortisol gehalte in de hersenen verlagen waar je vervolgens dus rustig van wordt.

De aanwezigheid van peper bevorderd de opname van kurkuma, vandaar dat het van belang is dat je de inname van kurkuma met versgemalen peper combineert. 

Ben je niet zo fan van de het drankje dan kun je natuurlijk ook met regelmaat kurkuma toevoegen aan je eten. 

Een golden latte, of ook wel kurkuma latte genoemd, kun je tegenwoordig bij bijna alle hippe koffie tentjes bestellen. Bij de Ekoplaza en Holland & Barrett kun je ook speciale golden latte poeder kopen. Zelf maak ik mijn eigen golden latte pasta, een gouden pasta als basis om de golden latte mee te maken. Als je in Den Haag woont kun je dit eventueel zelfs bij mij bestellen. Dan maak ik het ook voor jou. Ga jij het ook eens proeven en proberen? 

Mocht je meer over kurkuma en het effect van kurkuma op jouw lijf willen weten, dan kun je nog even een kijkje nemen op mijn site waar ik nog heel veel meer vertel over het gouden wonder dat kurkuma heet. 

Nikkie Freeke
Nikkie Freeke, 30 jaar, ondernemer, muzikant en foodie. Ik hou van reizen, mooie nieuwe plaatsen en culturen ontdekken en nieuwe herinneringen maken. Bewust keuzes maken en je leven niet zomaar over je heen laten komen is voor mij #thelifeyouwant. Kiezen voor wat je wilt, focus en aandacht op datgene dat je wilt bereiken. Zelf ben ik momenteel vooral bezig met gezonde #voeding, #duurzaamheid en #lifestyle dus dit zullen onderwerpen zijn die regelmatig in mijn blogs terug te vinden zijn.

    Comments are closed.

    This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  More