Persoonlijke ontwikkeling

Je bent het gemiddelde van..

Je bent het gemiddelde van de 5 personen waar je het meest mee omgaat.

Je hebt deze uitspraak vast wel een keer gehoord. Heb je hier weleens bewust over nagedacht? 

Ik denk hier ook zo over en ben er veel mee bezig de laatste tijd.

Wat voorbeelden.

Je bent bezig met gezonder te leven. Je hebt dat sportabonnement afgesloten bij de sportschool om de hoek en je hebt de beslissing gemaakt om standaard 3 keer  in de week naar de sportschool te gaan.

Als jij veel omgaat met mensen die heel veel sporten, zul je merken dat jij (onbewust) ook meer gaat sporten. Die 3 keer in de week haal je met gemak. Je haalt het positieve in elkaar naar boven.

Maar als jij veel omgaat met mensen die altijd excuses verzinnen en liever een zak chips eten op de bank, zul jij ook sneller denken: “ joh, vandaag even niet. Ik ben toch vorige week een keer geweest”.

Als jij wilt stoppen met het drinken van alcohol maar je bent elke dag in de kroeg te vinden omdat jouw beste vrienden daar werken en standaard een biertje drinken tijdens werk, zal het voor jou ook moeilijker zijn om dat biertje te laten staan dan wanneer je veel met vrienden afspreekt met een kantoorbaan of eigen onderneming.

Ik zeg niet dat ik nooit drink hoor. Ik vind een bakkie op zijn tijd heerlijk maar het gaat even om het idee als je die keuzes maakt. 

Zo kan ik op elk vlak in het leven voorbeelden opnoemen maar je snapt wel wat ik bedoel.

De laatste tijd ben ik heel erg bewust bezig met het toevoegen van waardevolle, inspirerende mensen in mijn leven.

De mensen met wie ik omga hebben naar mijn mening een grote impact op mijn geluk en succes. Relaties zijn heel belangrijk.

Als ik nu inspirerende, positieve mensen ontmoet, neem ik echt de tijd om ze beter te leren kennen.

Dit is ook één van de redenen waarom ik naar seminars ga. Hier ontmoet ik inspirerende mensen die ook op dezelfde manier in het leven staan als ik. Wat erg fijn is!

Bas Bergamin
Mijn naam is Bas Bergamin, 31 jaar, ondernemer, muzikant en levensgenieter. Ik ben gek op lekker uit eten gaan, reizen (vooral genieten in Spanje) en leuke dingen doen met vrienden. Ik onderneem nu al meer dan 8 jaar en heb meerdere bedrijven opgezet. Uiteraard ging dit niet allemaal vlekkeloos. Alles ging met vallen en opstaan. Maar juist hiervan heb ik heel veel geleerd, ben ik erg gegroeid en heb ik een sterke mindset ontwikkeld. Ik zie het zo. Het leven overkomt je niet. Elke keuze die je maakt, heeft een gevolg. Met deze gedachte maak ik elke dag bewuste stappen om te zorgen dat ik een leven creeër waar ik trots op terug kan kijken. In mijn blogs, video’s en andere manieren waarop ik mijn gedachtegangen zal delen voor #thelifeyouwant zal ik het vooral over #ondernemen, #mindset, #persoonlijkeontwikkeling en #lifestyle hebben. Ik leef nu dus ik creëer NU een leven waar ik trots op kan zijn, een leven waar ik impact mee maak, iets bijdraag en een leven dat nu al top is en alleen maar beter wordt. Een leven waar ik straks op mijn oude dag op terugkijk en niet hoef te zeggen: Had ik maar… Maar kan zeggen: Dit is, en was, The Life I Want.

    Comments are closed.

    This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  More