InspiratieMindset

De goedkoopste therapie van Nederland

Het is officieel: de Stop-It! therapie is officieel verkozen tot de goedkoopste therapie van Nederland. Het is kort, krachtig, gaat direct naar de essentie van een kwaal of probleem, kost je weinig tijd en energie en is extreem goedkoop. Ik heb een verzoek ingediend of de zorgverzekeraar het in zijn basispakket op wil nemen. Deze blog levert je nu al klauwen met geld op 🙂

Therapie

Therapie volgen is een heerlijke uitlaatklep. Je krijgt tijd en aandacht en kunt heerlijk ronddwalen in je innerlijke wereld vol uiterlijke eigenaardigheden en van de ene verbazingwekkende ontdekking in de andere vallen. Het is populair en een echt ‘beroep van de toekomst’.

Stop-It!

De video van Bob Newhart die je hieronder kunt bekijken is echt een kado. Wat is er nu mooier dan met een lach jezelf een bijzonder leermoment geven. Kijk & geniet!

Geweldige video toch :)?! Maarrrr… met schitterende, zwaar uit zijn verband getrokken humor wordt hier wel een belangrijk punt gemaakt. En het punt zal duidelijk zijn.  

Je ziekte of probleem loslaten

Er is een punt geweest in mijn boeken waarop ik geschreven heb dat als je alles onderzocht hebt wat er te onderzoeken valt aan een ziekte of probleem, als je alles binnenste buiten hebt gekeerd, als je het werkelijk van alle kanten bekeken hebt en het je gebracht heeft wat het je te brengen heeft, dan het dan ook tijd is om het weer los los te laten. Anders houd je vast aan een ziekte of kwaal.

Kijk, een ziekte brengt je terug bij je eigen essentie. Het wijst je op een onbalans in je leven. Het dient dus een even hard als prachtig doel: terugkomen bij jezelf. Vaak is een ziekte ook een moment van ‘ontwaken’. Maar als je de thema’s die bij een ziekte horen hebt doorleeft en ervaren, breng dan ook de moed op het weer los te laten. En dan kan lastig zijn, omdat het een deel van je ‘spel’ en identiteit is geworden.

Ziekte is een schreeuw om aandacht

Ziekte, wat het ook is, is een schreeuw om aandacht. Meestal onbewust uiteraard. Enerzijds een schreeuw van je eigen lichaam naar jezelf toe, de onbalans in je leven waar ik het net over had, en anderzijds een schreeuw naar de buitenwereld. Een ziekte levert je aandacht op, ook al is het negatieve aandacht.

Zie het maar als een baby of kind dat jengelt. Een ziekte levert je wat op en daarom houd je eraan vast. Een ziekte heeft je wat te brengen. Dat is ook een van de valkuilen van genezing zoals ik dat in ‘De jongen die van suiker genas’ heb beschreven.

Neem je therapeut niet mee het spinnenweb in

Nog even terug naar de therapie.

Kun je je nog herinneren dat ik enige tijd geleden een blog schreef over het spinnenweb? Waarin je angsten, onrust en twijfels de maaltijd van de spin vormen en hoe harder je tegen je gedachten vecht, hoe vaster je in het web komt te zitten (klik hier eventueel)? Zo is het ook met veel therapievormen. Maar al te vaak gebeurd het dat je je therapeut mee het spinnenweb van je gedachten inneemt en je samen vast komt te zitten in jouw verhaal. Want dat is uiteindelijk wat het is.

Eerlijke zelfreflectie

Eerlijke zelfreflectie is vereist. Onderzoek of je misschien onbewust vasthoudt aan je issues omdat het je wat te brengen heeft. En als dat zo is: Stop it! 🙂 No more… Misschien denk je bij jezelf, ‘maar ik heb het echt geprobeerd om los te laten’. Misschien komt het niet als een verrassing als ik vertel dat veel mensen vooral veel denken aan loslaten… 

Misschien dat je een beetje pissed off op me wordt en dat je denkt dat ik het niet begrijp wat er speelt, maar geloof me: vasthouden aan problemen in je leven, wat het ook is, zorgt voor een bepaalde mate van comfort. Het is een identiteit en het heeft je wat te brengen. Anders was het wel, no more, klaar ermee. Vergeet ook niet dat lijden een chemische balans is in je hersenen waar je aan gewend bent geraakt. Stofjes 🙂

Energie

Therapie zorgt er maar al te vaak voor dat je gesterkt wordt in je verhalen. Dat je gesterkt wordt in je geloofssysteem dat je inderdaad slachtoffer bent, dat je ‘gewond’ bent. En als je dat gelooft, wat gebeurt er dan? Energie creëert en ondersteunt de realiteit waarin je gelooft. Het is ondersteunend voor je perceptie. Stop it! No more…

Het doel van therapie is dat we gehoord worden. Begin dan een stap daarvoor. Luister naar jezelf.  

 

Franklin Leers
Franklin is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.

    Comments are closed.

    This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  More