Mindset

You can only connect the dots looking backwards.

You can only connect the dots looking backwards.

Dit vind ik een mooie uitspraak van Steve Jobs.

Soms gebeuren er dingen in het leven waarvan ik denk: “Wat een kl*tezooi”.

Kansen waarvan ik denk dat ik ze had moeten pakken, concepten die niet van de grond komen, projecten die geannuleerd worden, zaken die mislukken, klanten die de samenwerking stoppen, of nu bijvoorbeeld: deze pandemie!

Op het moment zelf kan ik er vaak alleen maar van balen. Maar als ik later terugkijk merk ik vaak dat het ‘zo’ moest zijn omdat er iets veel beters op mijn pad is gekomen wat ik anders niet had gezien of had kunnen doen, ik er veel van heb geleerd en nu dingen veel beter aanpak of dat ik nu meer tijd heb voor nog leukere klanten.

Ik probeer altijd iets positiefs te halen uit een ‘’negatieve’’ situatie. Als ik kijk naar deze situatie denk ik bijvoorbeeld aan deze 3 dingen die ik positief vind.

  1. Ik wilde al meer rust nemen in de weekenden want ik speelde veel te veel shows. Door corona ben ik gedwongen om meer rust te nemen. Simpelweg omdat er geen evenementen meer zijn en mogen. 
  2. Ik zie hierdoor mijn vrienden meer. Zo belangrijk om je relaties ook goed te houden en de warmte van vrienden om je heen te voelen. 
  3. Doordat we veel in de dienstverlening zitten ligt er veel stil op het moment. Hierdoor heb ik wel meer tijd voor mijn e-commerce businesses en trek ik dit nu naar een hoger niveau. 

Straks als alles weer loopt heb ik een stuk meer geleerd en heb ik er meer bedrijven bij omdat ik daar nu tijd in kon steken.

Iets positiefs! 

Bas Bergamin
Mijn naam is Bas Bergamin, 31 jaar, ondernemer, muzikant en levensgenieter. Ik ben gek op lekker uit eten gaan, reizen (vooral genieten in Spanje) en leuke dingen doen met vrienden. Ik onderneem nu al meer dan 8 jaar en heb meerdere bedrijven opgezet. Uiteraard ging dit niet allemaal vlekkeloos. Alles ging met vallen en opstaan. Maar juist hiervan heb ik heel veel geleerd, ben ik erg gegroeid en heb ik een sterke mindset ontwikkeld. Ik zie het zo. Het leven overkomt je niet. Elke keuze die je maakt, heeft een gevolg. Met deze gedachte maak ik elke dag bewuste stappen om te zorgen dat ik een leven creeër waar ik trots op terug kan kijken. In mijn blogs, video’s en andere manieren waarop ik mijn gedachtegangen zal delen voor #thelifeyouwant zal ik het vooral over #ondernemen, #mindset, #persoonlijkeontwikkeling en #lifestyle hebben. Ik leef nu dus ik creëer NU een leven waar ik trots op kan zijn, een leven waar ik impact mee maak, iets bijdraag en een leven dat nu al top is en alleen maar beter wordt. Een leven waar ik straks op mijn oude dag op terugkijk en niet hoef te zeggen: Had ik maar… Maar kan zeggen: Dit is, en was, The Life I Want.

    Comments are closed.

    This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  More